Tervezett karbantartás!

2024. február 26. napon hajnali 1 óra 15 perc és 1 óra 45 perc között tervezett karbantartás miatt, maximum 30 perc idősávban mind a fizikai POS, mind a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. Köszönjük megértésüket!

Tervezett karbantartás!

2024. február 24. és 2024. február 26. napokon hajnali 1 óra 15 perc és 1 óra 45 perc között tervezett karbantartás miatt, maximum 30 perc idősávban mind a fizikai POS, mind a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. Köszönjük megértésüket! 

Erős ügyfélazonosítás (SCA) online fizetések tekintetében történő bevezetésének első tapasztalatai


Az Európai Unió PSD2 direktívája szerint az erős ügyfél azonosítás (SCA) az online fizetések tekintetében 2021. január 1-vel elindult. Bevezetése, minden kibocsátót és elfogadó bankot, pénzforgalmi szolgáltatót és magukat a kártyatársaságokat is érinti. A kibocsátó és elfogadó bankok egymástól eltérő időpontban kezdték vagy kezdik meg a 3DS2 azonosításra történő átállást, ebből adódóan a felhasználók az eddig megszokott működéshez képest fennakadásokat tapasztalhatnak. Szakmai elemzések alapján elmondható, hogy az értéklánc minden szereplőjének még tanulnia kell a gyökeres változás kezelését, ami várhatóan hónapokon átívelő lesz.