Tervezett karbantartás!

2024. február 26. napon hajnali 1 óra 15 perc és 1 óra 45 perc között tervezett karbantartás miatt, maximum 30 perc idősávban mind a fizikai POS, mind a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. Köszönjük megértésüket!

Tervezett karbantartás!

2024. február 24. és 2024. február 26. napokon hajnali 1 óra 15 perc és 1 óra 45 perc között tervezett karbantartás miatt, maximum 30 perc idősávban mind a fizikai POS, mind a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. Köszönjük megértésüket! 

hirek_jogszabaly_kereskedok_640x400.jpg

figyelemfelhívás a kereskedőket érintő jogszabályi előírásról

A Magyar Nemzeti Bank felkérésének megfelelően felhívjuk szíves figyelmét, hogy a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36. § (4) bekezdése értelmében bankkártya használata vagy bármilyen egyéb elektronikus fizetési mód alkalmazása esetén a kereskedőknek tilos bármilyen többletdíjat, költséget vagy egyéb jogcímen fizetendő összeget felszámítaniuk a vásárlóknak!

Bankunk a fentieket a Fizetőkártya Elfogadói Szerződés elválaszthatatlan részét képező Általános Szerződési Feltételek 3.2.8. pontjában szabályozza az alábbiak szerint:

„Az Elfogadó a kártyával történő fizetési móddal szemben más fizetési módot, illetve a Bank elfogadási körébe tartozó kártyákkal szemben más kártyákat nem részesít előnyben. Biztosítja, hogy a kártyával fizető kártyabirtokost nem éri semmiféle anyagi vagy egyéb hátrány, számára ugyanolyan, vagy - a fizetési megbízásra irányuló jognyilatkozat megtételét megelőzően a kártyabirtokos részére adott tájékoztatása alapján - kedvezőbb áron, valamint ugyanolyan minőségben kínálja az árukat, szolgáltatásokat és biztosítja az eladás körülményeit, mint a készpénzzel fizető vásárlók részére. Többletköltséget a kártyabirtokosnak nem számíthat fel, nem határoz meg olyan értékhatárt, amely összeg alatt vagy felett a kártyát fizetőeszközként nem fogadja el. Fenti szabály ismételt megszegése a szerződés Bank általi 10.6. pontban felfüggesztését vonhatja maga után.”

Kérjük a fentiekről tájékoztassa minden kollégáját, aki a fizetőkártya elfogadás bonyolításában részt vesz!

2020.09.011 {{translations.minutes[translatedLabelKey]}}

ajánlott bejegyzések

erős ügyfélhitelesítés bevezetése

A 2015. november 25-i 2015/2366 számú Európai Uniós direktíva előírja az erős ügyfélhitelesítés (SCA) bevezetését.

figyelemfelhívás az online pénztárgépet használó kereskedők számára

Az online pénztárgépet használók 2021. január 1-től kötelesek elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani vásárlóik számára.

Praktikus tanácsok, érdekes cikkek, izgalmas játékok, gyors segítségnyújtás- ezek várnak rád Magyarország egyik vezető pénzintézetének hivatalos Facebook oldalán.

Légy tagja közösségünknek és #döntsokosan!