Tervezett virtuális POS (VPOS) karbantartás!

2024. március 5. napon hajnali 4 és hajnali 5 óra között tervezett karbantartás miatt maximum 5-10 perc idősávban a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek.

Köszönjük megértésüket!

Tervezett virtuális POS (VPOS) karbantartás!

2024. március 26. napon hajnali 4 és hajnali 5 óra között tervezett karbantartás miatt 2-3 perc idősávban a virtuális POS terminálokon (VPOS) a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A virtuális terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. A karbantartás a fizikai POS, valamint SoftPOS terminálok működését nem érinti. Köszönjük megértésüket!

Tervezett virtuális POS (VPOS) karbantartás!

2024. március 19. napon hajnali 4 és hajnali 5 óra között tervezett karbantartás miatt 2-3 perc idősávban a virtuális POS terminálokon (VPOS) a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A virtuális terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. A karbantartás a fizikai POS, valamint SoftPOS terminálok működését nem érinti. Köszönjük megértésüket!

Tervezett virtuális POS (VPOS) karbantartás!

2024. március 21. napon hajnali 4 és hajnali 5 óra között tervezett karbantartás miatt 2-3 perc idősávban a virtuális POS terminálokon (VPOS) a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A virtuális terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. A karbantartás a fizikai POS, valamint SoftPOS terminálok működését nem érinti. Köszönjük megértésüket!

Tervezett virtuális POS (VPOS) karbantartás!

2024. április 16. napon hajnali 4 és hajnali 5 óra között tervezett karbantartás miatt 3-5 perc idősávban a virtuális POS terminálokon (VPOS) a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A virtuális terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. A karbantartás a fizikai POS, valamint SoftPOS terminálok működését nem érinti. Köszönjük megértésüket!

Kedves Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy fizikai POS,-VPOS terminálokon, valamint a POS 24 rendszerünkön keresztül a szolgáltatás nem elérhető. Kollégáink a hiba elhárításán kiemelt prioritással dolgoznak. Köszönjük szépen megértésüket és türelmüket!

Tervezett karbantartás!

2024. február 26. napon hajnali 1 óra 15 perc és 1 óra 45 perc között tervezett karbantartás miatt, maximum 30 perc idősávban mind a fizikai POS, mind a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. Köszönjük megértésüket!

Tervezett karbantartás!

2024. február 24. és 2024. február 26. napokon hajnali 1 óra 15 perc és 1 óra 45 perc között tervezett karbantartás miatt, maximum 30 perc idősávban mind a fizikai POS, mind a virtuális POS (VPOS) terminálokon a bankkártya elfogadás szolgáltatás karbantartás miatt átmenetileg nem lesz elérhető. A terminálokon végrehajtott tranzakciók ezen időszak alatt elutasításra kerülnek. Köszönjük megértésüket! 

hirek_online_penztargeg_640x400.jpg

figyelemfelhívás az online pénztárgépet használó kereskedők számára

Az online pénztárgépet használó kereskedők és szolgáltatók 2021. január 1-től kötelesek legalább egy, nem készpénzes, azaz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani vásárlóik számára. Ez lehet a közismert és széleskörben használt bankkártyás fizetés, vagy az idén februárban bevezetett azonnali átutalásra épülő (pl. QR-kódos) fizetés, vagy egyéb más megoldás.

Az új szabályozás célja, hogy visszaszorítsa a készpénzhasználatot, részben a gazdaság fehérítése céljából, részben a készpénz kezelésével, szállításával, őrzésével járó jelentős költségek csökkentése érdekében. Az elektronikus fizetés bevezetésével, azon belül is az érintésmentes bankkártyás fizetés biztosításával a koronavírussal szembeni küzdelem is hatékonyabb, melynek fontossága és igénye felerősödött a vásárlók körében is.

Mi az online pénztárgép és kiknek kötelező az online pénztárgép használata?

Az online pénztárgép online kapcsolatban áll a NAV központi szerverével, és meghatározott adatokat, meghatározott gyakorisággal küld mobil internet kapcsolaton keresztül, a NAV központi szerverébe. Magyarországon 2014. szeptember 1-jétől kötelező az online pénztárgép használata azon adóalanyok (kereskedők, szolgáltatók) számára, akik nyugtaadási kötelezettségüket kizárólag pénztárgéppel teljesíthetik. Ezek az alábbi adóalanyok:

a) a gyógyszertárak,

b) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ’08

1. a 45.20 szerinti gépjármű-javítási, karbantartási,

2. a 45.32 szerinti gépjárműalkatrész-kiskereskedelmi,

3. a 45.40 szerinti motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmi, javítási,

4. a 47.1-47.7 és 47.91 szerinti kiskereskedelmi,

5. 49.32 szerinti taxis személyszállítási,

6. az 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtási),

7. az 55.1-55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási (kivéve a falusi szálláshely-szolgáltatási),

8. 66.12 szerinti értékpapír-, árutőzsdei ügynöki tevékenységből kizárólag a pénzváltási,

9. a 77.1-77.2 és 77.33 szerinti kölcsönzési,

10. 86.10 szerinti fekvőbeteg-ellátási tevékenységből kizárólag plasztikai sebészeti,

11. 93.29 szerinti m.n.s. egyéb szórakoztatási, szabadidős tevékenységből kizárólag táncteremi, diszkó működtetési,

12. a 95.1-95.2 szerinti javítási,

13. 96.01 szerinti textil, szőrme mosási, tisztítási tevékenységből kizárólag mindenfajta ruházat(beleértve a szőrmét) és textil géppel, kézzel mosási és vegytisztítási, vasalási,

14. 96.04 szerinti fizikai közérzetet javító szolgáltatási, és

15. 93.13 szerinti testedzési szolgáltatásitevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt, kivéve:

ba) a betétdíjas göngyöleget visszaváltó üzlet,

bb) a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme,

bc) az ipari – kivéve élelmiszeripari – tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, ha termelő és értékesítő tevékenységét ugyanabban a helyiségben folytatja,

bd) a termelői borkimérés,

be) az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében,

c) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ’08 46.2-46.7 szerinti nagykereskedelmi tevékenységet folytató adóalanyok, üzletek, a kiskereskedelmi értékesítésük tekintetében.


Miért érdemes a bankkártya-elfogadást választani elektronikus fizetési lehetőségként?

 • a legelterjedtebb és legnépszerűbb fizetési forma a vevők körében, mely továbbra is dinamikusan nő, a tranzakciószámok és vásárlási értékek tekintetében is
 • a jelenlegi vírushelyzetben a bankkártya használata az egyik leghigiénikusabb fizetési forma, éppen ezért hatalmasat ugrott az érintésmentes fizetés népszerűsége, melynél 15 ezer forint értékhatárig a PIN kód megadása nem szükséges
 • bankkártyás fizetés gyors, kényelmes, a tranzakciókról elektronikus kivonat kérhető, így elszámolása, precíz és átlátható

Hogyan működik a K&H bankkártya-elfogadás az online pénztárgéppel?

 • az online pénztárgép és a bankkártya-elfogadás POS terminálja a vásárlás más-más folyamatáért felelős. Az online pénztárgép állítja elő a fizetendő összeget, a POS terminál hajtja végre a bankkártyás fizetést, majd visszaküldi a fizetés eredményét a pénztárgépnek
 • az online pénztárgép és a bankkártya-elfogadás POS termináljának integrációja, gyorsíthatja a fizetési folyamatot és megakadályozhatja bizonyos kezelői hibák bekövetkezését.
 • Az online pénztárgép és a POS terminál a K&H magasbiztonságú, egyedi felületén kommunikál egymással
 • a POS terminál telepítését és az online pénztárgéppel való kapcsolat kiépítését a K&H megbízott Partnere, előre egyeztetett időpontban, a kereskedő üzlethelységében végzi el.
 • A kapcsolódó sztenderd kassza összeköttetés technikai leírását a weboldalunkról érheti el

Miért a K&H-t válassza bankkártya-elfogadó partnerének?

 • a nemzetközi szabályoknak is megfelelő, modern, biztonságos POS terminálokat telepítünk
 • fixen telepített, asztali terminált vagy hordozható, mobil POS terminált is biztosítunk
 • megbízott Partnereink elvégzik a POS terminálok telepítését, helyszíni oktatást tartanak a használatról
 • az online pénztárgép kapcsolat kiépítését a POS terminálokkal igény szerint elvégezzük
 • részletes, elektronikus elszámolást készítünk a bankkártyás forgalmakról
 • az élesítést követően 24 órás telefonos ügyfélszolgálattal támogatjuk a zavartalan működést

Biztosítsa vevői számára már most a bankkártyás fizetés lehetőségét! Igényelje meg minél hamarabb a K&H bankkártya-elfogadás szolgáltatást, hogy időben fel tudjon készülni a 2021. januári határidőre!

Amennyiben kérdése van a bankkártya-elfogadás elindítása kapcsán, írjon a saleskhpos@kh.hu e-mail címre vagy látogasson el a www.khpos/fizikai-pos-terminal oldalunkra!


ajánlott bejegyzések

figyelemfelhívás a kereskedőket érintő jogszabályi előírásról

MNB szabályozás értelmében, bankkártya használata esetén a kereskedőknek tilos bármilyen többletdíjat, költséget felszámítaniuk a vásárlóknak.

erős ügyfélhitelesítés bevezetése

A 2015. november 25-i 2015/2366 számú Európai Uniós direktíva előírja az erős ügyfélhitelesítés (SCA) bevezetését.

Praktikus tanácsok, érdekes cikkek, izgalmas játékok, gyors segítségnyújtás- ezek várnak rád Magyarország egyik vezető pénzintézetének hivatalos Facebook oldalán.

Légy tagja közösségünknek és #döntsokosan!